Medlemsmöte med fokus på EU

Nu har arbetarekommunen i Vänersborg haft sin EU-valupptakt. Det skedde vid ett medlemsmöte som till stora delar handlade om EU, och dessutom bjöds på EU-valtårta som pricken över i.

Gäst på mötet var Louise Åsenfors, som är från Uddevalla och kandiderar till EU-parlamentet. Hon berättade om EU:s historia och även om de mål som EU just nu har. Hon redogjorde också för de huvudfrågor som socialdemokraterna nu går till val på, nämligen säkerhet, brottslighet och terror, ekonomi samt miljö och klimat.

Louise

Louise Åsenfors

Därefter tog Ann-Sofie Dolk Olsson, som är lokal EU-valledare för socialdemokraterna i Vänersborg, över ordet och redogjorde för den valplan som nu finns och ska genomföras. Hon la stor vikt vid att vi ska göra detta tillsammans, att var och en måste dra sitt strå till stacken. Och att målet är att S ska öka antalet ledamöter i EU-parlamentet från de idag fem till sex. Allt för att röda röster ska kunna motverka den framväxande ultrahögern.

Den lokala valplanen som presenterades visar på att S i Vänersborg nu går in i ett intensivt skede av valarbete. Startskott 1 maj, därefter följer dörrknackning, öppet hus, aktiviteter på stan för att nämna något av allt det som ska genomföras.

Ann-Sofie

Ann-Sofie Dolk Olsson

Benny Augustsson, socialdemokraternas kommunalråd i Vänersborg, avslutade möte med att ge deltagarna information om det budgetarbete som nu pågår, och där tyvärr hårda prioriteringar måste göras på grund av den rådande ekonomin.

Benny

Benny Augustsson