NYHET

En långsiktig vision växer fram

En långsiktig vision som sträcker sig fram till år 2050. Det kommer att bli resultatet av det visionsarbete som just nu pågår inom Socialdemokraterna i Vänersborg.

Medlemmar har välkomnats och deltagit i processen, allt för att arbetet ska bli både inkluderande och representativt.

Murat och Jan

Visionsarbete med stort engagemang

Socialdemokraterna i Vänersborgs kommun har under det senaste året arbetat intensivt med att formulera en långsiktig vision som sträcker sig fram till år 2050.

En serie möten och arbetsformer har genomförts för att på så vis involvera medlemmar och säkerställa en inkluderande och representativ process.

Medlemmar har välkomnats att delta i processen vid valfria tillfällen, och på så vis har Socialdemokraterna skapat en öppen och demokratisk plattform där många har haft möjlighet att påverka och bidra med sina idéer och synpunkter.

Grundläggande värderingar

Genom att reflektera över sin historia och ideologi har partiet grundat sin vision på sina grundläggande värderingar, samtidigt som de har tagit hänsyn till dagens samhällsutmaningar och analyserat den aktuella situationen i kommunen.

Det har varit en inkluderande process där många har engagerats och bidragit. Genom att skapa en gemensam vision för framtiden strävar Socialdemokraterna efter att ge invånarna en tydlig vägkarta att följa och att samla krafterna mot gemensamma mål för Vänersborgs långsiktiga utveckling.

Presenteras i höst

Efter cirka ett års arbete är Socialdemokraterna på väg att färdigställa ett utkast till visionen, som planeras att presenteras hösten 2024.

Detta utkast kommer att utgöra grunden för kommunens fortsatta utveckling och vara en viktig vägvisare för hur Vänersborg ska formas och växa fram till år 2050 och bortom det.

Med en stark och inkluderande vision är Socialdemokraterna redo att leda Vänersborg mot en ljus framtid.